Uspješni sugrađani na prijemu kod gradonačelnice

imp

Jedan grad ne predstavljaju njegove građevine, već ljudi. Jer najljepši suvenir nekog grada, koji ne možete kupiti i staviti u torbu, jesu ljudi – ljubazni i nasmijani, otvoreni i uvijek spremni pomoći gostu svoga grada.
Takvi su Siščani. Sisak se ponosi svojim stanovnicima jer ima puno onih koji su se svojim radom istaknuli ne samo u ovoj nego i prijašnjih godina. Njih 14 primila je danas u gradskoj upravi gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Ove godine na prijemu istaknutih sugrađana bili predsjednica Udruge Novi svijet Lidija Tomljenović Kovačić čiji je projekt Šarena vojska zdravlja uvršten među sedam najboljih projekata mladih u području prevencije ovisnosti u Europi za 2016. godinu. Zatim na prijemu je bio i Davor Bakarić, voditelj tamburaške sekcije FA Ivan Goran Kovačić koji je ove godine osvojio prvo mjesto na 23. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u kategoriji folklornih orkestara, član Odbojkaškog kluba Sisak i hrvatski reprezentativac Matija Tepavac koji je glasovanjem svih trenera i kapetana 1. Lige proglašen je drugim igračem lige. Među gostima bila je i Ivona Rogina, volonterka GDCK Sisak koja je dobitnica priznanja volonterke godine na državnoj razini. Mladi gimnazijalac Luka Marinčić ove se godine istaknuo kao glavni organizator Regionalnog Europskog parlamenta mladih Hrvatske koje je zasjedalo u Sisku, umirovljeni novinar Vladimir Pajtlar koji uvijek radi na nečemu novom, darivatelj krvi Juraj Mužanić koji je dao krv čak 125 puta. Gošća na prijemu bila je i Sadija Zlonoga, odgojiteljica pred mirovinu u Dječjem vrtiću Sisak Novi koji ove godine obilježava 55. godina rada, Robert James Hudulin, iz benda Rolin Humes, koje je jedno od najznačajnijih glazbenih osvježenja posljednjih godina, ne samo na hrvatskom nego i regionalnom tržištu. Bend čine većinom Siščani, ali i oni koji su se zaljubili u Sisak i ostali živjeti ovdje. Najmlađa uspješna sugrađanka na prijemu bila je Eva Matijević, učenica 4. razreda Glazbene škole Fran Lhotka koja svira rog i dobitnica je nekoliko prvih nagrada ove godine. Prijemu su još prisustvovali i Janja Bukovac iz OPG-a Bukovac, knjižničarka Iva Dužić, autorica nagrađene zbirke poezije „Sve što vrijedi“ i dobitnica ovogodišnje nagrade „Kitica“ Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, kazališni redatelj Silvije Vadla koji ove godine obilježava 30 godina rada u kazalištu, Dalibor Andres poznat kao ronilac i podvodni fotograf čije fotografije krase ovogodišnje poštanske marke te Melanija Perenčević Ivanić, predsjednica Kuglačkog kluba Jedinstvo koji ove godine slavi 60 godina rada i djelovanja.

najčitanije