Umjetničke slike i predmeti donirani Glazbenoj školi Fran Lhotka

nn

251020211635198756.jpeg

Zaklada Zajednički put Zagreb i Grupa aktivnih i kreativnih žena Hrvatske donirale su umjetničke slike i predmete Gradskom društvu crvenog križa Glina i Glazbenoj školi Fran Lhotka u Sisku.
24 slike poklonjene su sisačkoj Glazbenoj školi.

„Ideja se rodila u razgovoru s priajteljicom, jer ja sam inače rođena u Sisku, a u Martinskoj Vesi sam odrasla i odmah sam prihvatila inicijativu. Vidjela sam i jedan slogan – nek propjeva Glazbena škola u Sisku – i to me jako dirnulo, pa smo se odlučili na ovu akciju. Donirali smo 7 ukrasnih kutijica i 24 slike od akademskih i amaterskih slikara. Neke su uramljene, a neke ne, neke su manje, neke veće, no ono što je bitno – sve su darivane srcem“, rekla nam je Janica Šterc, slikarica i članica Zaklade Zajednički put Zagreb, koja je i sama naslikala jednu sliku – upravo Glazbenu školu Fran Lhotka.

20210608_115727

Riječ je o jednoj u nizu humanitarnih akcija koje ove grupe provode.

„Grupa aktivnih i kreativnih žena Hrvatske je grupa umjetnika koja inače egzistira na facebooku i vrlo smo aktivni, pomažemo gdje možemo i doniramo slike. Radili smo jednu sličnu akciju u Samoboru, a sad smo se odlučili na projekt pomoći Sisku i Glini“, rekla je Katarina Knezović iz Grupe aktivnih i kreativnih žena Hrvatske, dodavši da se nada da će slike pomoći obnovi Glazbene škole.
„Sigurno ćemo iskoristiti ove slike na najkvalitetniji način. Razmišljali smo da bismo ih možda mi donirali, odnosno dali kao zahvalnicu većim donatorima koji su donirali poprilične iznose našoj školi, ili ćemo napraviti neku ciljanu aukciju kad budemo znali točno za što, za koji dio, možda za neki instrument…ili generalno za školu“, pojasnio je ravnatelj Glazbene škole Tomislav Ivšić, podsjetivši kakvo je trenutno stanje sa školom.

20210608_115753 20210608_115801 20210608_115814 20210608_115823

„Do sad se nije ništa konkretno napravilo što bi bilo vidljivo baš na samoj građevini, no ja dobivam informacije da se radi na izradi projekata. Znamo da je Ministarstvo kulture za početak odobrilo 900 tisuća kuna za hitnu stabilizaciju škole. Svako malo cigla padne sa škole i potrebno ju je što prije staviti u stanje da bude sigurna i ja vjerujem da će sve ići po planu“, rekao je Ivšić.
Učenici Glazbene škole trenutno imaju nastavu po B modelu, pola vremena online, a pola u sisačkom Domu Ina rafinerije nafte, dok će od jeseni potpuno prijeći u Inin dom.

najčitanije