OD 2. DO 3. PROSINCA U OSIJEKU

Učenici Industrijsko-obrtničke škole na 3. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije

Nastali predmeti imaju uporabnu, umjetničku, ali i promidžbenu ulogu strukovne škole

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Sisak Patrik Pašić, Antonio Biljan, Matija Lisec i Dorijan Vinković pod mentorskim vođenjem  profesorice Sanje Tomazinić Krotin prof. savjetnice, prijavili su se na 3. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije. Natjecanje organizira Ekonomski fakultet u Osijeku i institut Andizet.

Cilj natjecanja je potaknuti učenike na sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima za razvoj vještina, kritičko razmišljanje, kreativnost i unaprjeđivanje stečenih znanja.

Natjecateljima su  ove godine zadane  teme natjecanja: Glagoljica, Mitologija, Put svile, a natjecatelji su razvrstani u kategorije: osnovnoškolski uzrast – Kreativni sat, srednjoškolski uzrast-Kreativni kalendar, studenti-Kreativni planet.  Obrtnici glagoljaši predstavit će svoj rad u kategoriji Kreativnog kalendara na temu glagoljice. Učenici će predstaviti viziju kreativne industrije u sektoru primjenjene umjetnosti i zanata koji se mogu povezati s fotografijom, infografikom i digitalnim alatima, a u skladu s nastavom hrvatskoga jezika i izradom predmeta na Praktičnoj nastavi elektroinstalatera, vodoinstalatera i cnc-operatera. Učenici su povezali povijest hrvatskoga jezika i izradu glagoljaških slova na praktičnoj nastavi ručne i strojne obrade materijala. Nastali predmeti imaju uporabnu, umjetničku, ali i promidžbenu ulogu strukovne škole.

Praktičnost, maštovitost, razumljivost, primjenjivost i popularizacija znanosti neki su od elemenata procjene idejnih rješenja prema kojima će vrednovati Prosudbeno povjerenstvo kojeg čine nastavnici i predstavnici kreativne industrije.

Timu Obrtnika glagoljaša želimo uspjeh u kreiranju i prezentaciji idejnog rješenja u Osijeku 2.-3.prosinca 2021. Proglašenje nagrađenih timova očekuje se 3. 12. 2021.

najčitanije