U PISKU pokrenuta serijska proizvodnja vizira tehnikom laserskog rezanja

ibb

261020211635208300.jpeg

Tijekom trenutne pandemije COVID – 19 Poduzetnički inkubator Sisak – PISAK svoje je ljudske, razvojne i tehnološke potencijale stavio u funkciju pomoći i podrške onima koji su u sadašnjoj situaciji najizloženiji te svakodnevno riskirajući svoje zdravlje pomažu drugima i rade za dobrobit svih nas.

Tim PISKA, u sastavu Vedran, Kruna, Marinela i Luka, krenuo je prije tri tjedna s 3D printanjem vizira te se istovremeno posvetio istraživanju i razvoju serijske tehnologije proizvodnje vizira uz pomoć laserskog rezanja. Pronalaskom sjajnog PET-G materijala, ovaj tjedan su uspjeli. Stoga je u PISKU pokrenuta serijska proizvodnja vizira tehnikom laserskog rezanja.

Usporedbe radi, dok tehnikom 3d printanja jedan “rajf” vizira nastaje za cca 3,5 sata, laserskim rezanjem istog modela on je “izrezan” za 1,5 minutu. Dok se prije par tjedana izrađivalo 3-5 vizira dnevno, sada je ta brojka 70-100 komada dnevno. Izrađeni, spojeni i spakirani viziri do sada su donirani sisačkoj bolnici i drugim zdravstvenim ustanovama, stomatolozima, ljekarnama, Domovima umirovljenika, Crvenom križu i dr. Sveukupno je donirano više od 400 vizira, a daljnja namjera i cilj je u slijedećih tjedan dana zadovoljiti trenutne potrebe za vizirima na cjelokupnom području grada Siska!

PISAK vas poziva da im se slobodno obratite na info@pisak.biz ukoliko ste izloženi potencijalnoj zarazi i imate potrebu za vizirima. Tim PISKA se posebno zahvaljuje na potpori g Mariju Pelikanu (obrt ZOMA) i g Svenu Pavliću (ljekarne Pavlić). ”Možda u PISKU mali tim radi male stvari, ali kada bi puno “malih” ljudi, napravilo unutar svojih mogućnosti puno malih stvari/koraka, zajedno bi to bio jedan veliki korak!” – poručuju iz Poduzetničkog inkubatora Sisak.

#zajednosmojači #ostanidoma

91976IMG_6866IMG_6836IMG_6839IMG_6843

najčitanije