Konferencija MEETING G2 u Sisku

imp

Mg2.9 Web Banner Hr 1170x725

U Sisku će se od 28. do 30. rujna održati deveto izdanje konferencije MEETING G2 koja poslovno povezuje domovinsku i iseljenu Hrvatsku.
Ovogodišnje izdanje konferencije „Zemlja izlazećeg optimizma“ po prvi će puta biti održano izvan Zagreba, i to u Poduzetničkom inkubatoru PISAK.

 

Konferencija će se po prvi put održati na području Banovine s ciljem doprinosa ovoj regiji Hrvatske koja se susreće s ekonomskim izazovima još i prije potresa. Glavni fokus konferencije je revitalizacija hrvatskog gospodarstva i unaprjeđenje životnog standarda stanovnika Banovine, kao i cijele Republike Hrvatske.

 

 

Tijekom dva dana Konferencije posjetitelji će kroz desetak panela, od 40-ak vrhunskih stručnjaka upoznati brojne atraktivne poslovne mogućnosti za kvalitetna ulaganja, ubrzan razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta. Uz ostalo će se govoriti o potencijalima Luke Sisak, plovnosti Save, pretvaranju Banovine u novi transportno-logistički centar, o gradnji kanala, velebnom projektu Termi Siscia i bogatim izvorima geotermalnih voda, o zelenoj poljoprivredi, solarnim panelima i obnovljivim izvorima energije, o autohtonoj sorti vina – škrletu, o turističkim potencijalima rijeka i šuma, ali i o vezi Banovine sa suvremenim tehnologijama kao što su AI, robotika, dronovi, gaming industrija…

 

U okviru same konferencije o potencijalima Siska govorit će Petar Šimić, predsjednik Udruženja logističkih djelatnosti HGK, dok će o iskustvima razvijenih europskih zemalja poput Nizozemske te geotermalnim vodama u Sisačko-moslavačkoj županiji govoriti Anita Galić, Ratko Vuković, Miljenko Bura i Marinko Rade. Konferencija će okupiti brojne istaknute govornike, među kojima će biti značajne političke figure poput bivše predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

 

najčitanije