Tjedan dana ljetovanja u Zaostrogu za učenike četvrtih razreda sisačkih osnovnih škola

imp

251020211635199025.jpeg

Uskoro se bliži kraj školske godine koju su posebnim nestrpljenjem dočekuju svi učenici četvrtih razreda sisačkih osnovnih škola, jer četvrtaši ovoga ljeta putuju u Zaostrog na ljetovanje, a sav trošak snosi Grad Sisak.

Naime, Grad je uspio 2018. nakon deset godina ponovno u svoje vlasništvo vratiti odmaralište na jugu Hrvatske i svakoga ljeta, kako ističe gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, omogućuje besplatno ljetovanje za sve učenike četvrtih razreda iz svih devet sisačkih osnovnih škola.

„Putovanje u Zaostrog svojevrsni je poklon Grada Siska za oko 300 sisačkih učenika. U nekoliko tura, od kraja lipnja do kraja kolovoza, učenici ljetuju u ovom prekrasnom gradskom odmaralištu na jugu Hrvatske. Sve troškove ljetovanja snosi Grad Sisak, a usluga uključuje sedmodnevni puni pansion za učenike i pratitelje, boravišnu pristojbu za učenike i pratitelje, prijevoz od Siska do Zaostroga i natrag, grupno osiguranje te sportske, rekreacijske i zabavne sadržaje. Izdvojiti iz proračuna novce za ovakve stvari je nešto što me zbilja veseli pogotovo kad vidim radost na licima naše djece nakon što se vrate iz Zaostroga.“, rekla je gradonačelnica.

najčitanije