Svjetski dan prve pomoći

imp

261020211635288101.jpeg

Nacionalna društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca diljem svijeta potaknuta inicijativom Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježit će ove godine ˝Svjetski dan prve pomoći˝.
Bit će to ponovo prigoda da se ukaže na važnost pružanja prve pomoći kao prvog i najvažnijeg koraka u spašavanju ljudskih života.

Ovogodišnji Svjetski dan prve pomoći provodi se 13. rujna,tema je „Budi heroj.Spašavaj živote.“, no sisački Crveni križ obilježit će ga u četvrtak, 11. rujna, na Gradskoj tržnici Kontroba od 9 do 12 sati.

U dogovoru s policijom i našim liječnikom predavačem, Svjetski dan prve pomoći obilježit će simulacijom prometne nesreće u kojoj će sudjelovati mladi srednjoškolci – volonteri Odjela za mladež Crvenog križa Sisak. Mladi volonteri će također uz stručno vodstvo pružiti prvu pomoć ozlijeđenim glumcima simulirane nesreće, pokazivati postupak oživljavanja te saniranje drugih ozljeda.

Isto tako tijekom akcije dijelit će se promotivni letci o pružanju prve pomoći.
Kako se nesreće događaju u svakodnevnom životu ali i u raznim kriznim situacijama, svatko može postati heroj ako spasi nečiji život ili pomogne ozdravljenju.

najčitanije