Svečano otvorenje novog vrtića Sunce na Brzaju

ibb

Početak nove pedagoške godine za dio sisačkih vrtićanaca u punom smislu riječi predstavlja novi početak jer s novom sezonom krenuli su u novi vrtić. Najnoviji gradski vrtićki objekt nalazi se na Brzaju, a riječ je o novooizgrađenom objektu Sunce, koji djeluje u sklopu Dječjeg vrtića Sisak novi.

Ima kapacitet za 85 mališana u četiri odgojne skupine, a izgradnju ovih 690 moderno opremljenih kvadrata sufinancirala je Vlada Sjedinjenih američkih država. Danas su ga i službeno otvorili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i američki veleposlanik Robert Kohorst:
”Ponosni smo da je američka vojska prepoznala potrebu za gradnjom vrtića u ovoj velikoj sisačkoj četvrti. Drago nam je da naša vojska, uz sve svoje sposobnosti, provodi i program humanitarne pomoći koji je financirao i gradnju ovog objekta”, rekao je Robert Kohorst, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država čija je vlada za izgradnju vrtića donirala 4,7 milijuna kuna.

”Vrtić Sunce cijeli je niz godina bio u adaptiranom stanu, ali bili smo strpljivi. Drago mi je da je došlo do ove suradnje s Vladom SAD-a te da smo njihovih 4,7 milijuna kuna mogli pridodati našim 4,5 milijuna kuna i završiti kompletan objekt, okoliš i opremu. Nadam se da ovo neće biti završetak suradnje i da ćemo imati još puno ovakvih projekata. Sada ovdje imamo adekvatnu kvadraturu i adekvatne uvjete, moderan, prekrasan vrtić, zadovoljne roditelje, zadovoljnu djecu i više nego dovoljno mjesta za sve mališane koji žele pohađati vrtić. Posebno mi je drago da je što je kompletan namještaj izradila zadruga koja isključivo zapošljava djecu koja su odrasla bez adekvatne roditeljske skrbi. bila nam je važna i ta socijalna komponenta u cijelom projektu. Uspjeli smo u samo dvije godine, dakle od inicijative i prvog pisma prema Vladi i Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država, doći do gotovog objekta”, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Najveće oduševljenje novim vrtićem ipak je zavladalo u samom objektu – među 85 mališana koji su s početkom nove pedagoške godine svoje vrtićke dane napokon i dodano uljepšali novim prostorom za igru i učenje: ”Tri desetljeća se odgojno-obrazovni proces provodio u jednom malom stanu. Danas je predškolski odgoj našeg grada doista veći za jednu iznimno modernu, suvremenu zgradu, lijepo i nadasve kvalitetno opremljenu. Ovo će biti jedna dječja kuća radosti za sve buduće generacije”, zaključila je Sandra Kramarić, ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Novi.

vrtic sunce1 vrtic sunce2 vrtic sunce4 vrtic sunce5

najčitanije