Svečani mimohod i atraktivne prezentacije Gromova

ibb

Druga gardijska brigada Gromovi  obilježava 27. obljetnicu svog ustrojavanja i 11. obljetnicu ustrojavanja 2. mehanizirane bojne Gromovi, gardijsko mehanizirane brigade.
Tom prigodom Oružane snage Republike Hrvatske sutra će na prostoru ispred Velikog kaptola upriličiti Taktičko tehnički zbor suvremenog naoružanja i opreme kojim vojska raspolaže od 10 do 19 sati.

A u poslijepodnevnim satima počinje i program koji uključuje svečani mimohod ulicama Siska te atraktivne prezentacije vojske i vojne policije. U 17.45 gradom će od Željezničkog kolodvora, ulicom S. i A. Radića prema Velikom kaptolu proći svečani postroj Hrvatske vojske i veterana uz pratnju Orkestra Hrvatske vojske.
Poslije mimohoda, na trgu ispred Velikog kaptola prikazat će se aktobacije oružjem pripadnika Počasno zaštitne bojne HV i taktičke radnje Vojne policije sa službenim psima. Posebna atrakcija za građane, s početkom u 18.35 su nalet aviona i akrobacije Akrobacijske grupe ”Krila Oluje” Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Program akrobacijske grupe izvodit će se iznad rijeke Kupe kod Velikog kaptola.

najčitanije