Studenti Šumarskog fakulteta posjetili Park osjetila

imp

261020211635272734.jpeg

U sklopu terenske nastave iz kolegija Zaštita okoliša, Dječji vrtić Sisak Novi posjetili su studenti druge i treće godine Šumarskog fakulteta u Zagrebu. Namjera ovog stručnog posjeta bila je da studenti i profesori razgledaju Park osjetila te poslušaju predavanje o dizajniranju parka i njegovoj važnosti za djecu, roditelje i lokalnu zajednicu Siska. Predavanje za studente realizirala je Morana Čulig, krajobrazna arhitektica, s kojom je Vrtić surađivao na projektu Park osjetila.
Dječji vrtić Sisak Novi ostvaruje izuzetnu suradnju sa sisačkom podružnicom Hrvatskih šuma, te je ovaj oblik nastavak suradnje a počelo je materijalnim donacijama na čemu je vrtić izuzetno zahvalan. Jedna od izuzetno uspješnih akcija suradnje Hrvatskih šuma i vrtića bio je obilježavanje Dana planeta zemlje u akciji „Zelena čistka” gdje su se djelatnici Hrvatskih šuma pridružili volonterima u uređenju šume i okoliša vrtića u Capragu.
Iz vrtića najavljuju daljnju suradnju s Hrvatskim šumama i Šumarskim fakultetom vezano uz akciju uređenja velike poučne staze u Capragu. Ovo je samo još jedan u nizu koraka Dječjeg vrtića Sisak Novi u nastojanjima da ostvari pravo na vijorenje Zelene zastave ispred svih objekata.

najčitanije