Izgradnja „Parka osjetila“ u završnoj fazi

imp

261020211635276447.jpeg

U Dječjem vrtiću Sisak Novi užurbano teku radovi na završetku prvog parka osjetila na području Sisačko-moslavačke županije. Djeca iz skupina Tintilinići i Bipsići, koji su također sudionici u realizaciji projekta, razgledavali su biljke koje su u velikom broju zaživjele u parku. Odgajateljice Jelena Čičić i Ivanka Idžaković poučile su mališane o važnosti brige o biljnom svijetu te im pokazale kako se prema njima odnositi. Morana Čulig, krajobrazni arhitekt i autorica Parka osjetila s nestrpljenjem iščekuje završetak radova.
– Do sada smo posadili oko 90 posto biljaka, a nakon završetka sadnje očekuje nas postavljanje dodatnog drenažnog sloja i drvenih oblica na stazice. Izgradnja sjenice je u završnoj fazi, a očekujem da će biti gotova do kraja tjedna, kazala je Morana Čulig. Park će dodatno uljepšavati i dvije fontane koje će također biti postavljene narednih dana.
Ukoliko vremenske prilike to dopuste, park osjetila trebao bi biti gotov do konca idućeg tjedna. Vrijednost projekta je oko 70 tisuća kuna, a finacira se temeljem donacije ‘RTL pomaže djeci’ i INA-e.

[justified_image_grid ng_gallery=47]

najčitanije