Što rade Savjeti mladih?

mradenovic

261020211635240811.jpeg

Kako bi lokalna zajednica bolje prepoznala potrebe i probleme mladih, zaduženi su Savjeti mladih koji djeluju na gradskim i županijskim razinama. Njihov je zadatak informirati, predložiti i savjetovati više instance o tome kako poboljšati kvalitetu života mladih. U Gradskoj vijećnici danas je održana prva forum rasprava.

Uloga predstavnika Savjeta mladih je da probleme, poteškoće ili preporuke s razine svojih vršnjaka prenesu na razinu Gradskog ili Županijskog vijeća. Na popisu aktivnosti Savjeta mladih našli su se prijedlozi o subvencioniranju prijevoza za studente, provođenju različitih edukacijskih projekata. Od sudjelovanja u ovakvom savjetu, dobrobiti imaju i sami mladi. Kako nam ističe jedan od članova Savjeta mladih Sisačko moslavačke županije, Bruno Raguž, kroz ovakve aktivnosti postao je vještiji u javnim nastupima, upoznao se s radom lokalne i regionalne samouprave, imao je priliku putovati i sudjelovati na raznim konferencijama.

Bitan dio današnjeg foruma bio je upoznati sve sudionike s natječajem za članove savjeta mladih koji bi se trebao raspisati u studenom.  Do raspisivanja natječaja još će se ponoviti ovaj sastanak. Stoga svi predlagači i neformalne skupine mladih koji nastoje predloži svoje članove mogu pratiti službene stranice https://proni.hr/ te http://sisak.hr/   na kojima će se objaviti termini sastanka koji je otvoren za sve zainteresirane. Ako imate između 15 i 30 godina, ideju kako poboljšati kvalitetu života mladih u gradu ili županiji, ovo je odlična prilika da se i vaša ideja čuje.

najčitanije