Sportska dvorana Zeleni brijeg – završetak radova u prvoj polovici sljedeće godine

ibb

251020211635204580.jpeg

Radovi na Sportskoj dvorani Zeleni brijeg teku prema planu, a očekivani završetak radova je u prvoj polovici sljedeće godine – rekao je Tihomir Krstanović, voditelj gradilišta na kojem su u tijeku radovi na dizanju zidova južnog dijela objekta:
”Završili smo kompletno temeljenje, što nam je bilo vrlo bitno odraditi u suhom dijelu godine. Ono što nam sada slijedi je montaža stupova po obodu dvorane i time će se onda dobiti svi gabariti – širina, dužina i visina dvorane. Čeka nas jedan zahtjevan proces izgradnje 170-tonskih nosača koji će se dizati s 250-tonskim dizalicama, radi se o procesu koji se ne može često vidjeti i ovdje ćemo ga izvesti, nadam se, uspješno. Inače, dinamika radova je zadovoljavajuća, završetak još nije blizu ali vjerujemo da će biti onako kako smo i planirali – u prvoj polovici sljedeće godine”, kaže Krstanović.

Gradilište je danas obišla gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, podsjetivši na potrebu za ovakvim objektom koji će riješiti kronični nedostatak prostora i termina za treninge brojnim sportskim klubovima, a ujedno dati i adekvatan gradski prostor za dvoranska natjecanja:
”Europski grad sporta zaslužuje imati ovakvu sportsku dvoranu. Vrijednost investicije je 37 milijuna kuna i radovi napreduju željenom dinamikom i za dva do tri tjedna bi se trebao vidjeti puni opseg dvorane koja će zadovoljiti sve potrebe košarke, odbojke, rukometa, malog nogometa, borilačkih sportova…Dvorana će biti multifunkcionalna, uz svlačionice i sportske terene imat će i uredske prostore, kafić, dakle ispunit će sve potrebe. Sportovi se sada guraju po školskim dvoranama, mjesnim odborima i dvorani Brezovica koja nas mjesečno košta 40 tisuća kuna, a ovo će biti trajno i kvalitetno rješenje”, zaključila je gradonačelnica.

dvorana gradiliste1 dvorana gradiliste2 dvorana gradiliste3 dvorana gradiliste4 dvorana gradiliste5 dvorana gradiliste6 dvorana gradiliste7 dvorana gradiliste9 dvorana gradiliste10

najčitanije