Siščane očekuje 3D print show

nn

Iako se do ne tako davno priča o printanju u tri dimenzije činila kao radnja nekog znanstveno-fantastičnog filma, zahvaljujući skupini entuzijasta i profesionalaca okupljenih oko domaćeg 3D foruma i usko vezanih uz industriju 3D printa, ne samo da je ova tehnologija postala dio naše stvarnosti, nego ćemo je uskoro imati ponovno priliku i vidjeti.
Naime, u suradnji sa Poduzetničkim inkubatorom Sisak i ove godine je u Sisku organizirano drugo izdanje 3D Print Showa. Mjesto radnje je Poduzetnički inkubator Sisak u Capraškoj ulici 12, a početak showa u 11h.
Organizatori žele stvoriti regionalno prepoznatljiv događaj vezan za svijet aditivnih tehnologija proizvodnje, pružiti platformu za učenje, suradnju, druženje i razmjenu ideja bez obzira jesu li posjetitelji profesionalci, entuzijasti ili početnici.
Također, ideja organizatora je u ovogodišnji projekt priključiti i ostale branše inovativnih rješenja kao što su dronovi na daljinsko upravljanje, elektronika i robotika, električna vozila te sve grane u kojima je 3D tehnologija usko zastupljena i ima moguću primjenu.
Ulaz je za sve posjetitelje besplatan, a potencijalni izlagači se mogu prijaviti (također besplatno) – slanjem emaila na [email protected]
Raspored i termini predavanja:
• 11:15 Rimac Automobili – Aditivni postupci proizvodnje prototipova
• 11:30 DOK-ING
• 11:45 3D grupa – Primjena 3D skeniranja i 3D printanja u industrijskoj praksi
• 12:05 Tehnička škola Sisak – 3D tvornica budućnosti
• 12:20 Ivan Pušić – Multirotori
• 12:35 Saša Tepić – Internet of Things-trenutno stanje

najčitanije