Sisak može biti pokretač razvoja

sisakportal-hr

261020211635291128.jpeg

Sisak je grad koji ima prednost što je bio industrijski grad i imao gotovo sve vrste industrija. Mi danas imamo gotovu infrastrukturu i ne moramo početi iz temelja. Imamo ljude, naše Siščane koji znaju i mogu. Da, nemamo poduzetnike, to je istina, ali zato smo otvorili PISAK – riječi su to Darka Sertića, vlasnika tvrtke Applied Ceramics i pokretača Poduzetničkog inkubatora Sisak u kojem je mr.sc. Marijan Ožanić održao predavanje na temu „Kroz reindustrijalizaciju i razvoj poduzetništva do novih radnih mjesta“.
Petnaestak sudionika moglo je čuti iskustva i provjerena znanja čovjeka koji je 20 godina vodio Tehnološki park Zagreb, a danas iako u mirovini vrlo angažirano prati i pomaže poduzetnike i razne poduzetničke poduhvate u Hrvatskoj i inozemstvu.

Sisak moze biti pokretac razvoja - 02

Sve što radimo, poduzimamo, svi programi i strategije trebaju odgovarati na pitanja kako povećati izvoz i kako smanjiti nezaposlenost. Sve naše inicijative moraju imati odgovor na pitanje koliko će to otvoriti novih radnih mjesta – ističe Ožanić, te nastavlja – Za sve planove i strategije treba pozvati poduzetnike i pitati što treba napraviti, jer upravo ti poduzetnici stvaraju radna mjesta i novac.

Zdrava radna mjesta mogu se otvoriti jedino u realnom sektoru koji proizvodi i izvozi, ne u bankarstvu, trgovini, usluzi ili javnom sektoru. Prema Ožaniću, budućnost Hrvatske, pa tako i Siska nalazi se u malom i srednjem gospodarstvu, a upravo projekt Poduzetničkog inkubatora ima ulogu davanja vjetra u leđa poduzetnicima i time predstavlja jednu nevjerojatnu inicijativu. Neka Sisak bude pokretač razvoja Hrvatske – poručio je Ožanić Siščanima.