Sisački UHDDR: "Tražimo zabranu nastupa Momčila Bajagića-Bajage"

imp

261020211635241384.jpeg

Sisački branitelji protive se održavanju Bajaginog koncerta na Danima piva.
Priopćenje u kojem se traži zabrana odnosno otkazivanje nastupa Bajage u Sisku, poslao je gradski ogranak udruge dragovoljaca Domovinskog rata grada Siska, na čelu s predsjednikom Antunom Perekovićem.
„Povodom najavljenog koncerta Momčila Bajagića Bajage na manifestaciji Dani piva u Sisku dana 15.rujna 2018.godine, mi hrvatski dragovoljci, koji smo prvi stali u obranu Republike Hrvatske protiv četničke horde, smatramo kako je neumjesno dovoditi ovakve umjetnike iz susjedne nam zemlje, a koji je tijekom Domovinskog rata pjevao četničkim hordama i na taj način ih bodrio.
Sisak je grad hrvatskih pobjeda i ponosni smo na njega. Kao borci za slobodu u Domovinskom ratu u miru promičemo toleranciju i slobodu, ne širimo mržnju, ali smatramo kako je ovo previše s obzirom na okolnosti, s obzirom da naše majke, očevi, djeca, još uvijek tragaju za 1500 osoba nestalih u Domovinskom ratu. Smatramo da u Hrvatskoj imamo dovoljno odličnih pjevača i grupa koje se može angažirati na manifestacijama kao što je gore navedena.
Željeli bismo dobiti očitovanje tko je pozvao imenovanog pjevača u grad Siska dan prije obilježbe pogibije našeg heroja iz Domovinskog rata Marijana Celjaka. Općenito u mjesecu rujnu obilježavamo obljetnice najvećih stradavanja civila, hrvatskih branitelja i gradova i mjesta u Domovinskom ratu.
Tražimo zabranu nastupa Momčila Bajagića Bajage, isključivo zbog njegovog nastupa tijekom Domovinskog rata kojim je bodrio ionako krvoločne horde četnika“, stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Siska, Antun Pereković.

najčitanije