Sisački Festival piva i Street food festival uz Picksiebnere i Bajagu

imp

Četvrti sisački Festival piva održat će se u subotu, 15. rujna s početkom u 17 sati na Korzu. Posjetitelji će na jednom mjestu moći kušati i kupiti vrhunska piva proizvedena s posebnom ljubavi od strane malih domaćih craft pivara, upoznati pivare i naučiti detalje o samoj proizvodnji piva.
Festival piva dio je 6. Dana industrijske baštine, u sklopu kojih posjetitelji mogu upoznati pogatu povijest sisačke industrije. Sve započinje obilaskom „Rute sisačkih pivovara“ koji kreće u subotu u 14 sati.
Ruta sisačkih pivovara nastoji prezentirati tradiciju proizvodnje piva u gradu Sisku od 1855. godine. Tada je u grad stigao Čeh Novak koji je pokrenuo proizvodnju u zgradi koja postoji do današnjeg vremena i koja predstavlja najstariji industrijski pogon u gradu. Ta je pivovara kroz povijest mijenjala vlasnike da bi krajem 19. stoljeća došla u vlasništvo bogate sisačko-zagrebačke obitelji Alexander koja je bila i vlasnik Zagrebačke pivovare.
Ta zagrebačka obitelj odlučila je modernizirati proizvodnju te 1912. godine osnivaju novu pivovaru na području Zibela. Danas su od te pivovare očuvani podrumi koji svojom monumentalnošću ocrtavaju mogućnosti i snagu nekadašnje tvornice. Ideja je da se industrijska baština prezentira na jedan pristupačniji način, a to je-pivo.
Osim degustacije domaćih piva, posjetitelji će moći uživati i u gastro delicijama grada Siska na Street food festivalu. Street food festival ponudit će tradicijsku hranu grada Siska i okolice, spremljenu na moderan i street food način. Street food festival započinje u 16:00 sati.
U sklopu festivala, na posebnom štandu, besplatno će se uređivati brade i na kraju izabrati najljepše uređena brada festivala.
Vozit će i poseban vlak Siscia Express koji sa zagrebačkog kolodvora kreće u 13 sati, a povratak iz Siska je u 00.30 sati.
Uz dobro pivo i hranu ide i dobra glazba pa će se za dobre vibracije pobrinut Picksiebneri sa koncertom koji počinje u 20:00 sati. Nakon njih na pozornicu od 22 sata dolaze Bajaga i Instruktori.
Program:
14:00
Ruta sisačkih pivovara – posjet sisačkim pivovarama
15:00-20:00
Radionica kuhanje piva – Udruga pivara Aurora
16:00
Street food festival
16:00
Best beard beer fest
17:00
Festival piva
18:00
Kušaonica piva – Udruga pivara Aurora
20:00
Koncert – Pickziebneri
22:00
Koncert – Bajaga

13:00
Vlak Siscia Express – iz Zagreba
00:30
Vlak Siscia Express – iz Siska
20:15 i 21:30
Povratak moguć redovnom linijom

Galeriju slika pogledajte OVDJE

najčitanije