Sisačka burza rada bilježi lagan pad nezaposlenosti

imp

Kraj ožujka u evidenciji nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Sisak, dočekale su 5.824 nezaposlene osobe.
Broj nezaposlenih, u odnosu na veljaču 2021. godine, manji je za 395 osoba ili 6,4%, a u odnosu na isti mjesec prošle godine, manji je za 392 osobe ili 6,3%.

U odnosu na veljaču, broj nezaposlenih koncem ožujka manji je u sedam ispostava PU Sisak. To su Glina, Gvozd, Hrvatska Kostajnica, Petrinja, Sisak, Sunja i Dvor. Broj nezaposlenih nije se mijenjao u ispostavi Topusko.

Prema razini obrazovanja, u evidenciji je najviše onih koji imaju trogodišnju srednju školu kao i KV i VKV radnici, gotovo trećina svih nezaposlenih, a s tek nešto manjim brojem slijede osobe sa završenom osnovnom školom, dok ih je najmanje sa završenom gimnazijom – 131 osoba ili 2,2 %.

Prema dobnoj strukturi nezaposlenih, najveći udio čine ljudi u dobi od 55 do 59 godina, njih 17,3%.

Ukupno je tijekom prošloga mjeseca prijavljeno 325 slobodnih radnih mjesta i to većinom za stručnjake i znanstvenike, inženjere i tehničare, za uredske i šalterske službenike, za zanimanja u obrtu i pojedinačnoj proizvodnji, za uslužna i trgovačka zanimanja, za rukovatelje strojevima i vozilima i za jednostavna zanimanja.
U odnosu na prošli mjesec prijavljeno je 128 potreba za radnicima manje, a u odnosu na ožujak 2020.godine, 169 potreba za radnicima više.

Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje.

najčitanije