Rekonstrukcija sisačkog kolodvora u "fazi mirovanja"

imp

261020211635290957.jpeg

Rekonstrukcija željezničkog kolodvora u Sisku otkrila je važno arheološko nalazište. Radovi na arheološkim iskapanjima počeli su krajem rujna 2013. godine. Iako je njih završetak najavljen za kraj prošle godine Siščani još uvijek ne vide pomake u rekonstrukciji kolodvora.
U kojoj su fazi radovi doznali su od Martine Elizabete Lovrić, voditeljice Korporativnih komunikacija HŽ Infrastrukture.

“Kao što znate, tijekom radova na rekonstrukciji kolodvora Sisak otkriveni su tragovi rimskog naselja Siscie, što je prema nekim procjenama najvažnije arheološko nalazište na sisačkom području u posljednjih 15 godina. Na njemu Konzervatorski odjel pri Ministarstvu kulture trenutačno izvodi radove. HŽ Infrastruktura zatražila je od spomenutog Konzervatorskog odjela očitovanje o uvjetima premještanja arheološkog nalazišta, odnosno o mogućnosti nastavka radova na rekonstrukciji kolodvora Sisak jer su oni zbog toga trenutačno gotovo u fazi mirovanja.” – kazala je Lovrić.

Što se tiče rokova završetka rekonstrukcije Lovrić napominje kako nastavak radova u potpunosti ovisi o budućim postupanjima Ministarstva kulture.