Radi rekonstrukcije DV-a Maslačak svi se privremeno sele u Područnu školu u Crncu

imp

Područna škola Crnac 1

Prostorije DV-a Maslačak idu u rekonstrukciju i dogradnju, javili su nam roditelji djece koja polaze taj vrtić.

 

Zabrinuti su rješenjem DV Sisak Novi oko preseljenja djece u prostorije Područne škole u Crncu za vrijeme trajanja radova. Smatraju da taj prostor nije adekvatan za oko 140-ero djece te napominju kako mnogi roditelji nemaju načina dovesti djecu u Crnac, a javni prijevoz do nove lokacije ne postoji.

 

 

Područna škola Crnac 2

 

Što se točno događa pitali smo ravnateljicu DV Sisak Novi Sandru Kramarić.

Kao što smo obavijestili i roditelje djece DV Maslačak, početkom radova rekonstrukcije i nadogradnje vrtića Maslačak, nužno je iseliti u potpunosti objekt, pri čemu će se djeca navedenog vrtića preseliti u prostore bivše Područne škole Crnac, Braće Bobetko 18A.
Kao što znate, cijeli grad Sisak je u deficitu sa slobodnim prostorima, posebice onima koji bi bili adekvatni za provođenje odgojno-obrazovnog rada djece predškolske dobi, stoga prostora nema na izbor.
Zgrada bivše Područne škole Crnac, koja je građena za provođenje obrazovnog rada (škole), jedino je mjesto gdje možemo osigurati smještaj sve djece (sedam odgojno obrazovnih skupina) i koje je trenutno najadekvatnije što nam je na raspolaganju.
Prostor će se prema uvjetima o minimalnim tehničkim uvjetima izdanim od nadležnog tijela Sisačko-moslavačke županije, prema mišljenju Ministarstva znanosti i obrazovanja, prilagoditi za rad dječjeg vrtića, te dodatnim ulaganjima u vanjski i unutarnji prostor osigurati mjesto za odgojno-obrazovni rad. Isto će se prethodno morati potvrditi pregledom usklađenosti građevine prema ZNR i ZOP.
Vezano uz javni prijevoz, moram naglasiti da vrtić nije obavezan i nema mogućnosti organizirano prevoziti djecu, stoga će to biti kao i do sada obveza roditelja. Od gradskog autoprijevoznika “Autopromet” dobili smo informaciju da tijekom dana pored zgrade škole Crnac, prolazi ukupno 12 autobusnih linija, o čemu sam osobno obavijestila i roditelje, a sve detalje mogu dobiti i u samom Autoprometu.
Ovo je jedino rješenje, nakon višemjesečnog traženja prostora koji nam je na raspolaganju, jer se vrtić početkom radova treba iseliti.
Nakon pozitivno ocijenjena dva projekta (NPOO, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU: Projektno-tehnička dokumentacija Novi Maslačak i Ministarstvo znanosti i obrazovanja: Dogradnja vrtićkog objekta Maslačak) za koje su ostvarena financijska sredstva te sredstva Grada Siska kao osnivača vrtića, u rekonstrukciju i nadogradnju vrtića starog 63 godine mora se krenuti. Samim time što će se radovima obuhvatiti potpuna rekonstrukcija postojećeg dijela objekta (podruma i prizemlja), vrtić će nadogradnjom šest soba dnevnih boravaka (za toliko novih odgojno-obrazovnih skupina), ureda za stručne suradnike, multifunkcionalnom dvoranom, te prostorima za logopedski kabinet i senzornu sobu povećati svoje kapacitete, budući radovi su nužni i godinama željno očekivani, jer će unaprijedit rad vrtića i povećati postojeće kapacitete.
Nadam se da će roditelji prihvatiti ovo rješenje te zajedno sa nama biti pozitivni u očekivanju novog vrtića kojim ćemo povećati i udvostručiti kapacitete postojećeg vrtića Maslačak, osigurati djeci suvremeno opremljen vrtić i riješiti gorući problem neupisane djece u vrtić. Najvažnije nam je bilo djeci ponuditi adekvatan prostor, a roditeljima nastavak korištenja usluge pohađanja vrtića, što ćemo i ostvariti.
Sve navedeno radi se u najboljem interesu djece, kako onih već upisanih već u vrtić, tako i budućih generacija.“, napisala je u odgovoru ravnateljica Sandra Kramarić.

 

Dodajmo kako termin preseljenja nije definiran i ovisi o početku radova na rekonstrukciji i nadogradnji.

najčitanije