Prvi Origami kongres u Hrvatskoj uskoro u - Sisku!

nn

U svijetu se već godinama održavaju velika okupljanja origamista, a zahvaljujući ideji Nade Tušak, po prvi put će se takav kongres održati u Hrvatskoj i to u Sisku.
“Prvo ćemo imati otvorenje, zatim će biti poslužen čaj i malo ćemo se družitim potom izložba radova i origami umjetnika, pa origami natjecanje na zadanu temu gdje će svaki tim imati određeni zadatak koji u određenom roku treba napraviti, a nakon toga ćemo imati niz radionica gdje će i origami umjetnici i mi mentori držati radionice za građanstvo”, rekla je Nada Tušak koja se godinama bavi origamijem i koja je održala brojne edukacije mentora i natjecatelja.

MATIJA-2-816x544

Do sada se prijavilo oko deset ekipa, dakle i škola 22. lipanj i nekoliko drugih škola će se predstaviti sa tri i više ekipa. Jedan od natjecatelja je i Antonijo Anzil, učenik 5. razreda, vrsni origamist i predsjednik grupe origamista Osnovne škole 22. lipanj.
“Na origamiju sam od drugog razreda i prvo što smo tamo naučili je kako se reže bez škara, potom smo počeli učiti izrađivati ždralove, pa kocke, pa sve složenije stvari”, otkrio nam je Antonijo.

Prvi hrvatski origami kongres održat će se u Sisku 7. travnja.

najčitanije