Učenici Osnovne škole 22. lipnja najbolji modelari

nn

261020211635246306.jpeg

40 učenika iz 19 osnovnih škola naše županije i dva učenika iz Centra tehničke kulture, okupili su se jučer u prostoru Osnovne škole „Braća Bobetko“ na 5. modelarskoj ligi.

„Mi smo počeli 2014. sa sedam škola, s tim da smo jedna kolegica i ja dovele još po dvije ekipe. Znači nas je bilo troje – četvero učitelja i to je bio taj jedan entuzijazam. Ovo je natjecanje koje organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture na državnoj razini, a na nižima, konkretno ovoj smo mi, Županijska zajednica udruga pedagoga koje provodi natjecanje. Od državne zajednice smo dobili zadatak i sav potreban materijal, a naša se Županija pobrinula za sve ostalo, prijevoz učenika, hranu i piće“, rekla je Ana Majić, predsjednica Županijskog povjerenstva za Modelarsku ligu, te dodala kako na natjecanju nema pismenih testova, već je riječ o praktičnom radu. Zadatak je za sve isti i učenici ga izvode u parovima.

„Dosadašnjih godina su svi uspjeli završiti rad do kraja. Neki su možda malo sporiji ili nisu dovoljno uvježbani, ali uglavnom svi završe i vrate se u svoje škole zadovoljni jer su napravili tehničku tvorevinu koja ima svoju uporabnu vrijednost . To djecu raduje. I u nastavi kada izrade nešto oni su zadovoljni jer se to može koristiti“, dodala je Majić.

Najbolja ekipa s ovog natjecanja, učenici OŠ 22. lipanj, nastupit će na državnoj razini Modelarske lige koja će se od 25. do 27. svibnja održati u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Inače, Modelarsku ligu svečano je otvorila predsjednica Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije Ivanka Roksandić koja je naglasila kako Županija prati sva učenička natjecanja pa tako i ovo.

najčitanije