Prošlo preslagivanje gradske blagajne

imp

Početkom srpnja zbog nedovoljnog broja ruku vladajućih ( nedostajala je samo jedna) u sisačkom Gradskom vijeću rebalans Proračuna grada Siska za 2014. godinu nije prošao.
Danas je taj propust ispravljen i rebalans je donešen.

“Unatoč izmjenama Proračuna uspjeli smo zadržati ciljeve navedene pri donošenju Proračuna u prosincu prošle godine, a to su dovršetak Dječjeg vrtića na Zelenom brijegu, besplatan prijevoz autobusima „Auto prometa” za nezaposlene uz daljnju subvenciju karata umirovljenicima, invalidima i socijalno ugroženima, besplatne knjige za prvašiće koji će na temelju imovinskog cenzusa ispunjavati uvjete, raspisivanje Natječaja za pješačku zonu i područje glavnog gradskog trga, te Natječaj za Centar kreativnosti mladih.” – pojasnila je rebalans gradske blagajne gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Tako je korekcija teška 1,59 milijuna kuna (sa prvotnih 196,15 milijuna rebalanom ide na 194, 55 milijuna kuna) prošla. U obrazloženju rebalansa Proračuna resorni gradski pročelnik Vedran Brnić je istaknuo kako je osnovni zahtjev bio uključivanje manjka od 8,41 milijun kuna od prošle godine. “Rebalans je bio nužan jer je u Proračun morao biti ugrađen i proračunski manjak iz prošle godine od 8,41 milijun kuna. Upravo taj manjak i potreba za uravnoteženjem Proračuna je utjecalo i na ostale proračunske pozicije. Manjak iz prethodne godine znači smanjenje proračunskog potencijala, a time i izvora za pokrivanje potreba upravnih tijela Grada. Smanjenja su raspoređena po svim Upravnim odjelima, ponajviše u UO za gospodarstvo i komunalni sustav gdje će se kroz razne programe ušteda ipak zadržati isti komunalni standard u Sisku.”

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća za rebalans je glasalo 15 vijećnika, a protiv je bilo njih 9. To je bilo dovoljno, jer je za rebalans gradske blagajne osim vladajućih 13 ruku glasalo i dvoje vijećnika HSP-a koji su na prošloj sjednici bili suzdržani. Dodajmo tome kako je HSP-ov Zdenko Koren na današnjoj sjednici postao drugi potpredsjednik Gradskog vijeća.

najčitanije