Pronađeni počinitelji koji su krali na sisačkom području

imp

Policija

Sisački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 17 i 18 godina zbog više počinjenih kaznenih djela krađa i teških krađa.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni sredinom siječnja, u ulici Franje Lovrića provalili u ugostiteljsku kućicu te ukrali inventar za ugostiteljstvo i novac, dok su u drugoj polovici siječnja na sisačkom području u mjestu Žabno iz dvorišta ukrali bicikl.

 

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni 17-godišnjak u drugoj polovici siječnja u ulici Frana Kršinića ispred ulaza stambene zgrade ukrao moped.

 

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su u razdoblju od 1. do 7. veljače, u ulici Ivana Fistrovića provalili u ugostiteljski objekt te ukrali zvučnik, novac i bezalkoholna pića. Potom su u Ulici kralja Tomislava provalili u sportsku dvoranu škole koja je nakon potresa proglašena neuporabljivom. Zatim su u ulici Berislava Pavičića provalili u pekaru, dok su u mjestu Odra na sisačkom području provalili u prostrije sportskog kluba odakle nisu ništa ukrali.

 

U sklopu kriminalističkog istraživanja pronađen je dio ukradenih predmeta.

 

Jučer, 8. veljače, temeljem naloga suda izvršena je pretraga doma i drugih prostorija kod osumnjičenog 17-godišnjaka te je pronađena i oduzeta puška ručne izrade, spremnik za automatsku pušku i 16 komada raznog streljiva, čime je osumnjičeni počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

 

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su uz posebno izvješće predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

najčitanije