Projekt izgradnje vrtića u Galdovu kreće u realizaciju

ibb

Grad Sisak potpisao je prije dva tjedna ugovor u Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kojim je osigurano milijun kuna bespovratnih sredstava za dokumentaciju za izgradnju dječjeg vrtića u Galdovu.

”Budući da smo dobili priliku da se dokumentacija bespovratno financira tu smo, osim izgradnje vrtića, uključili i saniranje zgrade osnovne škole, proširenje sportske dvorane i izgradnju blagovaonice i kuhinje, uređenje parkirališta i nogostup. Dakle, to će sve biti obuhvaćeno tom dokumentacijom, uz parkiralište i nogostup kod škole”, doznajemo od gradonačelnice Kristine Ikić Baniček.

Sredstva od Ministarstva očekuju se ovih dana, nakon čega slijedi pokretanje javne nabave i izrada dokumentacije.

Dobre vijesti za Galdovo stižu i na temu komunalnih radova: ”Do 15. lipnja mogla bi biti gotova dokumentacija za pojačano održavanje Pakleničke ulice koja će dobiti adekvatnu odvodnju i asfaltni sloj. Svi radovi na vodoopskrbi i odvodnji dio su Projekta Sisak 2 kojeg je Sisački vodovod ugovorio s Hrvatskim vodama i dio su te dokumentacije. Isto tako, tu spada i rješavanje problema vakuumske kanalizacije koju smo naslijedili i u kojoj je netko, jednim potezom pera, odlučio adekvatne ventile zamijeniti neadekvatnima, tako da sada imamo nefunkcionalnu vakuumsku kanalizaciju i da ljudi, doslovno, žive kraj kanalizacije koja je izgrađena, a moraju zvati službe za ispumpavanje septičkih jama. U pregovorima smo s Hrvatskim vodama da se to riješi na način da sva ta okna budu funkcionalna, da se naprave radovi da ta vakuumska kanalizacija bude u punoj funkciji. Sigurna sam da će HDZ-u biti drago da ću i tu mrlju iz njihove prošlosti uspješno oprati i izbrisati i da će biti sjajna i blistava kao i sve ostale koje su mi ostavili”, rekla je gradonačelnica.

najčitanije