Produljen rok za samopopisivanje

imp

251020211635197235.png

Prva faza popisa stanovništva, samopopisivanje, službeno je završila u ponoć.
Zbog izuzetno velikog interesa za popisivanje putem sustava e-Građani tijekom jučerašnjeg dana, zadnjeg dana samopopisivanja, došlo je do usporavanja rada samog sustava, tako da se neki nisu uspjeli popisati.
Zbog svega toga Državni zavod za statistiku donio je odluka da se faza samopopisivanja produži još danas tijekom dana, dakle do 24 sata.
“Tijekom jučerašnjeg dana, znači posljednjeg dana samopopisivanja, došlo je do usporavanja rada sustava. Iz tog razloga i s obzirom na to da su nas brojni građani kontaktirali donesena je odluka da se faza samopopisivanja, odnosno, popisivanje putem sustav e-građani produži još danas tijekom dana. Dakle, 27. rujna do 24 sata.”, rekla je Lidija Brković, glavna ravnateljica Zavoda.
Zbog produljenja roka za samopopisivanje, pomaknut je izlazak popisivača na teren. Njih gotovo 8000 od sutra će popisati one koji se nisu popisali putem interneta, a od onih koji su to učinili popisivači će uzeti identifikacijski kod.
Nema točnog rasporeda kad građani mogu očekivati popisivača na svojem pragu. Onima koje ne zateknu kod kuće u trenutku dolaska, popisivači će ostaviti obavijest i dogovoriti termin novog dolaska.

najčitanije