Pripadnik BBB-a iz Siska čeka odluku oko izručenja u Grčku

imp

Bbb Sisak 2

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku priopćilo je kako je 25. rujna 2023., po primitku Europskog uhidbenog naloga nadležnog pravosudnog tijela Grčke, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, ispitalo traženog hrvatskog državljanina (1993.) i podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Sisku prijedlog za određivanje istražnog zatvora radi predaje.

 

Sutkinja istrage Županijskog suda u Sisku je 25. rujna 2023., prihvatila prijedlog i rješenjem odredila 29-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. ZKP-a u svezi članka 26. Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije).

 

To je već treći pripadnik Boysa koji je završio u istražnom zatvoru na temelju zahtjeva grčkog pravosuđa.

 

Podsjetimo, u Hrvatsku je stiglo 10 europskih uhidbenih naloga iz Grčke za pripadnike navijačke skupne Bad Blue Boysa koje grčko pravosuđe traži zbog sudjelovanja u neredima u kojima je uoči utakmice Dinama i AEK-a u kolovozu smrtno stradao 29-godišnji grčki navijač. Po tim nalozima RH mora postupati.

 

 

Foto – FB Bad blue boys Sisak

najčitanije