Prihvaćeno 50 milijuna kuna HBOR-a za infrastrukturne projekte

st

Prihvaćen je ugovor o kreditu od 50 milijuna kuna kojeg Gradu Sisku daje HBOR, a koji će se koristiti za financiranje infrastrukturnih projekata u Gradu Sisku.
Gradsko vijeće je u svibnju ove godine donijelo odluku o kreditnom zaduženju kod HBOR-a te je upućen zahtjev za dobivanjem suglasnosti i odobrenjem traženog kredita. Vlada RH donijela je Odluku o davanju suglasnosti za zaduženje, a potom je i Nadzorni odbor HBOR-a donio Odluku o kreditiranju Grada Siska te je ponudio Ugovor o kreditu.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček napomenula je kako su i za milijunske projekte, koji su dočekali ovu gradsku vlast, naknadnim pregledom i preprojektiranjem postignute velike uštede, te kako kredit od 50 milijuna kuna ne znači da će se sva sredstva potrošiti.
‘Ušteda, kao što je ona na izgradnji igrališta u bivšem MO Eugen Kvaternik, bit će još. Nastojimo pronaći najbolju poziciju kako bi za ostvarenje projekata utrošili što manje novca Siščana i Siščanki, to je moj posao’, rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.
Prema HBOR-u su, napominje gradonačelnica, morali ići s konkretnom projektnom dokumentacijom. Prostora za manipulaciju, kaže, ovdje nema.
Vijećnici su danas prihvatili i Volontersku politiku Grada Siska, koja za cilj ima definiranje smjernica i preporuka za promociju i unaprjeđenje volontiranja te ostvarivanje punog potencijala volontiranja u korist lokalne zajednice. Volonterska politika izrađena je suradnjom nevladinih organizacija i javnih ustanova s područja grada Siska.

najčitanije