Predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice posjetili ozlijeđenog sisačkog vatrogasca

imp

Vatrogasci U Posjeti Ozljeđenom Kolegi

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader posjetili su u Klinici za traumatologiju Zagreb ozlijeđenog vatrogasca Domagoja Bogovića.

 

Podsjetimo, ovaj pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska 24. veljače u tehničkoj intervenciji uklanjanja posljedica jakog vjetra, zadobio je teške tjelesne ozljede kada je na njega palo stablo te je pri tome došlo do puknuća zdjelične kosti. Prema prognozama liječnika, oporavak će trajati oko 7 mjeseci.

 

Zapovjednik Tucaković kazao je kako se ozlijeđeni Bogović dobro oporavlja, a njegovo je stanje stabilno.

Odlična liječnička ekipa potrudila se da operacija i oporavak proteknu u najboljem redu i na tome smo im vrlo zahvalni. Posebno veliko hvala ravnatelju KBC Sestre Milosrdnice prof. Davoru Vagiću, predstojniku Klinike za traumatologiju Draškovićeva prof. Dinku Vidoviću, glavnoj sestri Klinike Đurđici Posarić, operateru primarijusu Draganu Đurđeviću, glavnoj sestri odjela Brankici Trzun, šefu zavoda docentu Slavenu Babiću te savjetnici ministra zdravstva za sestrinstvo Snježani Krpeta na svom trudu i pomoći. A našem Domagoju želimo što brži oporavak i povratak u vatrogasne redove.“, rekao je Tucaković.

 

Dodao je i kako je u narednom razdoblju u planu definiranje i standardnog operativnog procesa te potpisivanje sporazuma o suradnji s Klinikom za traumatologiju Zagreb, a koja bi zaprimala i obrađivala vatrogasce ozlijeđene prilikom obavljanja vatrogasne djelatnosti.

 

Ovakvim bismo pristupom standardizirali pomoć ozlijeđenim vatrogascima te im pružili vrhunsku medicinsku skrb u ovoj Klinici.“, zaključno je kazao zapovjednik Tucaković.

 

 

Foto – Hrvatska vatrogasna zajednica

najčitanije