Predstavljeni radovi biciklističkih staza u centru

st

261020211635289135.jpeg

Prije desetak dana u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog, na dijelu kraj Trga dr. Franje Tuđmana, započeli su radovi na biciklističkoj stazi koja će pokrivati veći dio užeg centra grada.

‘Građani sve više sudjeluju u prometu biciklima, pa je red da im pružimo adekvatne uvjete za to, a i ono što je najvažnije, da osiguramo sigurnost biciklista.’, rekao je dogradonačelnik Marko Krička.

Vrijednost prve faze projekta je oko milijun kuna, a izvođač radova je tvrtka Pismorad d.d. iz Zagreba.

U prvoj fazi radova, koji su započeli u blizini Gradske tržnice, biciklistička staza će ići Kukuljevićevom do zaobilaznice i nastaviti se do križanja s Tomislavovom. Također, Kukuljevićevom će biciklisti moći voziti sve do Prve ulice, nakon koje će se staza preko Kranjčevićeve i Trga bana Josipa Jelačića spojiti na Stari most. Obuhvatit će i Ulicu Franje Lovrića, Ulicu Nikole Šipuša te dio Tomislavove koja će također biti spoj na Galdovački most. Gdje je to moguće, staza će biti odvojena od kolnika i pločnika, dok će ostali dijelovi biti u sklopu voznog traka. Završetak radova u prvoj fazi planiran je za listopad.

Dobra je to vijest za sve vozače bicikala, koji se otežano kreću centrom grada, a koji su sve češće meta preventivno-represivnih akcija usmjerenih na pojačan nadzor biciklista.

najčitanije