Uskoro biciklistička staza u Rimskoj

st

261020211635279662.jpeg

Započeo je prvi dio druge faze izgradnje biciklističkih staza u Sisku. Nakon prvih 3200 m koji su izgrađeni tijekom prošle godine, sad je na redu Rimska ulica, točnije njezin dio od Frankopanske ulice do skretanja u Ulicu Ivana Kukuljevića Sakcinskog. Vrijednost radova je 300 tisuća kuna, a radovi će biciklistima u roku 35 radnih dana donijeti novih 500 m staze.

‘Vjerujem da će Siščani biti zadovoljni jer će šetači moći nesmetano šetati, biciklisti će moći voziti bicikle a vozači automobila imaju slobodan kolnik. Niti jednu komunikaciju nismo ograničili, ima prostora za sve da uživaju u Šetnici’, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Rimska ulica je najopterećeniji prometni ulaz za vozila u centar grada, pogotovo njen sjeverni i središnji dio od rampe s Mosta Gromova do križanja sa Ulicom I. K. Sakcinskog. Kako bi se osigurao siguran put za bicikliste u oba smjera, staza će biti smještena iza drvoreda u Rimskoj ulici, ali to, kaže gradonačelnica, neće oštetiti stabla.

‘Namjerno smo izmjestili stazu iza da drveće ostane, iako bi u dogovoru sa strukom neka stabla trebalo posjeći jer su bolesna, no neće biti sječe preko noći.’
Dosad je u biciklističke staze uloženo gotovo milijun kuna, a do kraja 2016. godine u Sisku će biti izgrađeno još 20ak kilometara staza.
‘Biciklističke staze daju dodatnu kvalitetu života u gradu ali i upotpunjuju turističku ponudu’, zaključila je gradonačelnica.

najčitanije