Poslovni uzlet u Sisku

st

povezane vijesti

Poduzetnici, obrtnici i vlasnici OPG-ova te svi drugi zainteresirani za stjecanje poslovnih znanja prisustvovali su besplatnim edukacijama u sklopu projekta Poslovni uzlet, koji je održan u Poduzetničkom inkubatoru Sisak (PISAK) u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta, Grada Siska i Poslovnog dnevnika. Njih oko 200 dobili su priliku educirati se o oglašavanju na Facebooku i Googlu, cloud uslugama, mogućnostima financiranja projekata s područja ruralnog razvoja i poljoprivrede EU sredstvima, iskustvima startupova koji se temelje na novim tehnologijama te kako doći do sredstava Fonda za projekte energetske učinkovitosti. Edukacije su za cilj imale pomoći poduzetnicima da izbjegnu greške u pisanju kreditnih zahtjeva, kako doći do povoljnijih sredstava za kreditiranja Hrvatske banke za obnovu i razvitak, kako razviti brend strategiju te kako uspješno prodati uslugu ili proizvod.

[pro_ad_display_adzone id=”8958″]

Manifestacija je otvorena pozdravnim govorima organizatora, nakon čega je uslijedila panel diskusija u kojoj su sudjelovali vlasnik i osnivač tvrtke Applied Ceramics, Darko Sertić, predsjednik Udruženja obrtnika Sisak i vlasnik mesnica, Adolf Cvanciger, direktor Hruška staklenika Preloščica, Domagoj Hruška te direktor trgovačkog društva Sisak projekti, Julije Katančević.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček izrazila je zadovoljstvo projektom Poslovni uzlet.

‘Poslovni uzlet je u potpunosti pogodio moja očekivanja i mislim da smo pogodili potrebe poduzetnika i obrtnika na području Siska. Drago mi je što je velik interes i sigurna sam da je ovo samo jedan od ovakvih projekata koji će se provesti u Sisku’, rekla je gradonačelnica.
Otvorenju je prisustvovao i ministar poduzetništva i obrta, Gordan Maras, koji je najavio bolja vremena za hrvatske poduzetnike i obrtnike.
‘Poduzetnici, obrtnici, jedinice samouprave i država moraju raditi na stvaranju bolje poduzetničke klime. Moramo iskoristiti sve da iskoristimo sve što nam se pruža iz europskih fondova i to ćemo raditi i dalje, kroz ovakve edukacije i kroz bolju komunikaciju s poduzetnicima i obrtnicima. Pomoći ćemo im da iskoriste sve što im se omogućuje, a do 2020. godine ćemo omogućiti da mali i srednji poduzetnici budu konkurentniji i da više zapošljavaju, a očekujem i rast BDP-a. Hrvatska je izašla iz recesije, idemo naprijed, idemo raditi’, rekao je ministar Maras.

Glavni urednik Poslovnog dnevnika, Mislav Šimatović, naglašava kako je Sisak samo jedan od 23 grada koji su ove godine ugostili projekt Poslovni uzlet.
‘Drago nam je da smo u Sisku. To je grad s najbogatijom industrijskom baštinom koji je trenutno u tranziciji iz centra teške industrije u grad inovativih tehnologija i malog poduzetništva, zato je vrlo važno na pravi način educirati poduzetnike i obrtnike’, rekao je Šimanović.

Projektom su zadovoljni i polaznici edukacija. Maja Paripović, buduća mlada poduzetnica koja je trenutno u fazi registriranja OPG-a, rekla nam je kako je saznala puno korisnih informacija koje će joj pomoći u budućem poslu.

‘OPG otvaram zato što se želim samozaposliti, zato što je samoodrživo i što, osim samog rada, nema puno ulaganja. Edukacije su mi pružile informacije na koji način doći do kredita za obrte i mala poduzetništva. Seminar mi je dao pozitivnu energiju jer smo imali prilike učiti od poduzetnika koji su samostalni i koji uspješno posluju. Veliki broj mladih ljudi koji žele ići u tom smjeru također mi je dao elana za dalje’, rekla je Maja Paripović.

najčitanije