Poplave ozbiljno prijete - povucite stoku

vj

261020211635287988.jpeg

Svi vodostaji na području grada Siska su u porastu zbog čega su trenutno sve službe za obranu od poplava u stanju pripravnosti. Danas je u prostorijama Gradske vijećnice održan i sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje grada Siska na kojem je rečeno kako je stanje pripravnosti u Crncu gdje Sava raste, a očekuje se da će rasti i sljedećih nekoliko dana. Trenutno se ne može prognozirati vodostaj u sljedeća 24 sata budući to ovisi o obilnoj kiši koja je najavljena tijekom današnjeg poslijepodneva i noći.

Na sastanku je zaključeno da se, zbog naglog porasta vodostaja, apelira na vlasnike stoke da što prije povuku stoku s područja Lonjskog i Odranskog polja. Inače, djelatnici Hrvatskih voda nadvisili su nasip u Odranskom polju, a djelomično je nadvišen i nasip u Starom Pračnu u dužini od 600 metara.
Kako saznajemo u ovom je trenutku na raspolaganju 260 dobrovoljnih vatrogasaca i 80 pumpi, a u protekla 24 sata vatrogasci su imali 25 intervencija, najviše u Žabnu, Crncu,Topolovcu, Preloščici, Poljskoj, Čuligovoj i Bakranovoj ulici.

Što se pak tiče područja Sisačko-moslavačke županije, sutra odlukom ministra obrane Ante Kotromanovića, dolazi 250 pripadnika vojske radi pružanja pomoći u provedbi hitnih intervencijskih mjera obrana od poplave. Sutra se također sastaje i Stožera za zaštitu i spašavanje Sisačko-moslavačke županije, nakon čega slijedi obilazak

Letovanića, trenutačno najugroženije točke u Sisačko-moslavačkoj županiji.

najčitanije