Ponešto za svakog

imp

261020211635279346.jpeg

I ove godine Siščanke i Siščani će moći uživati u brojnim glazbenim i kulturnim sadržajima povodom proslave Dana grada.
U srijedu, 3. lipnja, u 9 sati, na Trgu hrvatske državnosti u Capragu održat će se manifestacija Grad u predgrađu, a od 17 sati djeca će moći uživati u zabavnom programu s klaunovima u prolazu između Rimske ulice i Ulice S. i A. Radića, dok u 18 sati počinje otvoreno prvenstvo grada Siska u graničaru na igralištu sisačke Gimnazije.
U petak, 5. lipnja, s početkom u 10 sati održat će se I. izložba solarnih automobila u Ulici S. i A. Radića, a u subotu, 6. lipnja bit će 3. utrka solarnih automobila.
U glazbenom dijelu Sisak će uživati u čak četiri koncerta, od rocka i bluesa do klapske i etno glazbe, klasične glazbe i evergreena, te u jednoj opereti. U utorak, 2. lipnja u atriju Starog grada bit će izvedena opereta Grofica Marica, nastala u produkciji komornog opernog kazališta Opera B.B. iz Zagreba. Riječki rokeri Let 3 nastupit će 3. lipnja, a predgrupa će biti Rolin Humes, blues rock band čiji su članovi i dvojica Siščana. Idući dan, 4. lipnja na Šetalištu Vladimira Nazora organizira se promenadni koncert na kojem će nastupiti Kolapjanke, Goranke, Građansko željezničarska glazba Sisak, te Gradska limena glazba iz Petrinje. Dalje, 5. lipnja na sisačkoj šetnici svoja umijeća prezentirat će učenici Glazbene škole Fran Lhotka, a dan kasnije, 6. lipnja, također na šetnici, održat će se Lipanjski susreti, smotra folklora s obiljem folklornih zvukova.

najčitanije