Bogat program za Dan grada Kutine

imp

Pet24 Fb Event (002)

Obilježavanje Dana grada Kutine – „Petrovo – slavlje kutinsko“ počelo je 21. i trajat će do 30. lipnja, a centralni dan, 29. lipanj, u znaku je obilježavanja 187 godina od kako je stekla pravo sajmovanja.

 

Obilježavanje Dana Grad Kutine ‘’Petrovo – slavlje kutinsko’’ povezano je sa blagdanom sv. Petra i Pavla. Prije 187 godina (3.3.1837.) Kutina je dobila status trgovišta. Uz blagdan sv. Petra i Pavla (29.lipnja) stekla je i pravo sajmovanja. Uz taj dan, punina radosti i kutinskog života traje od crkvenog brega do središta grada. Vremena se mijenjaju, sadržaji preoblikuju, ali vedrina Pučkog okupljanja ostaje.

 

Centralna događanja u sklopu Petrova – slavlja kutinskog su koncerti Joleta i Nine Badrić. Desetodnevna proslava ove se godine održava od 21. do 30. lipnja. Glazbeni koncerti, kazališne predstave i radionice, nogometni i košarkaški turnir dio su prvog dijela bogatog programa. Mladi će se moći okušati u društvenim igrama, a nešto stariji u PUB kvizu.

 

Isti dan popodne (28.6.) će biti u znaku edukativnih aktivnosti na temu ekološke osviještenosti, a besplatno se mogu posjetiti Muzej Moslavine i Galerija Muzeja. Uz nastupe zborova, predstavit će se tradicijskih zanati, mogu se obići brojni štandovi s raznolikom ponudom rukotvorina, a od 18:30 sati prezentirat će se moslavačka kuhinja pod nazivom „Moslavina za stolom“.

 

Večer započinje Susretom u pjesmi, a nastavlja se velikim zajedničkim kolom Petrovskim folklornim susretima, nakon kojih slijedi glazbeni nastup TS Ambar koji će posjetitelje pripremiti za ples jer na pozornicu u 22 sata stiže legendarni zabavljač Jole.

 

Brojne sportske aktivnosti poput turnira u kuglanju, tenisu, kickboxingu, vaterpolu te igre bez granica – štafetne igre, odbojka s ručnicima i graničar, rezervirane su za subotu 29. lipnja, a održavaju se u okviru Kutinskog dana sporta. U 18:30 sati počinje dječja utrka „5 za Petrovo“ na kojoj se očekuje preko 100 sudionika. Kutinski dan sporta nastavlja se i u nedjelju 30. lipnja.
Predvečer će se sa svojim nastupima predstaviti plesne skupine i Mažoretkinje grada Kutine, a SuperCover Band zagrijat će atmosferu za veliki koncert Nine Badrić.

 

Pet24 Letak Unutra Dorada3 Pet24 Letak Vani Dorada3

najčitanije