PISAK organizirao B2B druženje i umrežavanje svojih stanara

nn

251020211635198504.jpeg

Unutar Poduzetničkog inkubatora Sisak – PISAK, nakon popuštanja mjera i povoljnije epidemiološke situacije, organiziran je B2B Breakfast susret poduzetnica i poduzetnika, s ciljem umrežavanja međusobnih kontakata i razmjene poslovnih ideja, ali i osnaživanja odnosa i pružanja međusobne potpore.

“Trenutno je u PISKU 50 poduzetnika, 35 koji su stanari PISKA i koji redovno koriste naše usluge i prostor, i još 15 stanara koji su ovdje otvorili virtualne urede i koriste druge usluge PISKA. Ukupno preko 250 ljudi radi u firmama koje su ovdje i vjerujem da će oni u budućnosti biti nositelji razvoja našeg ranjenog grada”, rekla nam je Kruna Kosina Milutinović, voditeljica projekta PISAK, dodavši da je prostor Poduzetničkog inkubatora kao i mnogi drugi poslovni prostori na ovom području, pretrpio oštećenja nakon potresa, no ulaganjem velikih sredstava i napora, obnovljen je i vraćen u funkciju.

“Drago mi je podijeliti s vama da je PISAK sad puniji nego što je bio prije potresa 29.12. Naši prostori su nažalost nastradali u potresu, milijun i pol kuna je bilo štete, no odmah smo prionuli sanaciji prostora, vlastitim snagama i sredstvima, i već 1. veljače se većina stanara polako vraćala u PISAK. Budući da postoje problemi s poslovnim prostorima koji su uništeni u centru grada, mi se širimo, prije smo imali 32 stanara unutar prostora PISKA koji su koristili urede, sad ih imamo 35, i ono što je bitno – broj zaposlenih se povećava, a moramo zapamtiti da zadržavanje svakog radnog mjesta znači egzodus jedne obitelji manje iz našeg ranjenog grada, tako da smo zaista ponosni na naše herojke i heroje, a to su naše poduzetnice i poduzetnici unutar PISKA”, rekla nam je Kruna.

Radom i napretkom PISKA, kao i obnovom same zgrade, zadovoljan je i pokretač Poduzetničkog inkubatora Sisak, Matt Darko Sertić.

“Pa više sam nego zadovoljan. Nisam ja mogao niti pretpostaviti da će nakon tako kratkog vremena naš PISAK udomiti 50ak inkubinarih firmi koje se bave najrazličitijim djelatnostima. Sva sreća da smo pokrenuli ovakvu inicijativu”, rekao je Sertić.

Dodajmo za kraj da postoji lista čekanja poduzetnika koji žele svoje mjesto pod suncem pronaći upravo u PISKU, no dobra vijest je da sisački Poduzetnički inkubator proširuje svoje kapacitete i nastavlja s trećom fazom razvoja.

najčitanije