Pijani 33-godišnjak pucao iz puške pa s prijateljem završio u pritvoru

imp

Policijski službenici Policijske postaje Sisak su dovršili kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

 

Istraživanjem je utvrđeno da je u nedjelju, 17. travnja oko 20.30 sati u mjestu Palanjek, u dvorištu kuće kao i u unutrašnjosti iste, pod utjecajem alkohola od 2,33 promila ispalio 59 komada streljiva iz automatske puške koju je nedozvoljeno posjedovao.

 

Tijekom postupanja policijskih službenika 43-godišnjak i 28-godišnjak koji su bili pod utjecajem alkohola od 1,48 promila su vrijeđali i omalovažavali policijske službenike dok je 38-godišnjak koji je bio pod utjecajem promila od 1,9 promila vrijeđao i prijetio policijskom službeniku.

 

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 33-godišnjak i 38-godišnjak su uz kaznenu prijavu zbog gore navedenih kaznenih djela predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave dok su 43-godišnjak i 28-godišnjak zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dovedeni na sud i nakon provedene rasprave proglašeni krivima te im je određeno zadržavanje u trajanju od pet dana.

najčitanije