Peti sisački sajam militarija

mradenovic

Zaljubljenike u vojsku i vojnu opremu ovu subotu u Barutani u Ulici Marijana Celjaka očekuje Peti sisački sajam militarija. Sajam će se održati od 10 do 13 sati, a obuhvatit će razne izložbene i edukativne sadržaje. Gradski će muzej predstaviti predmete iz Zbirke militarija, a bit će izloženi i predmeti vojne tematike iz dvije privatne zbirke.
Na sajmu će sudjelovati djelatnici PU sisačko-moslavačke i djelatnici Ravnateljstva policije koji će prikazati rad robota za detektiranje i uklanjanje eksplozivnih naprava i policijskog psa za detektiranje eksploziva. Interventna jedinica i Odjel protueksplozijske zaštite predstavit će svoju opremu. Svoju će opremu predstaviti i članovi paintball klubova.
Djelatnici Hrvatskog centra za razminiravanje prikazat će izgled minskog polja s najopasnijim minama koje su zaostale iz vremena Domovinskog rata i upozoriti na još uvijek postojeću opasnost od mina. U prodajnom dijelu sudjelovat će kolekcionari militarija s prodajnim štandovima na kojima će se moći razgledati i kupiti predmeti i literatura vojne tematike.

Raspored događanja:
10.00-Početak Petog sisačkog sajma militarija
10.00-13.00-Prezentacija izloženih predmeta iz zbirki i stručno vodstvo
11.00-Prezentacija paintball opreme
12.00-Prezentacija rada robota „Teodor“ i psa za detektiranje eksploziva
13.-Podjela vojnog graha, završetak Sajma

najčitanije