Četvrti sisački sajam militarija

st

261020211635291539.jpeg

Gradski muzej Sisak u subotu, 14. lipnja 2014., u ‘Barutani’ organizira Četvrti sisački sajam militarija.
Sajam obuhvaća mnoge izložbene i edukativne sadržaje, u sklopu kojih će muzej predstaviti vatreno oružje dijela Zbirke militarija, a bit će izložena i jedna privatna zbirka vojnih radio uređaja.

Na Sajmu će također sudjelovati PU sisačko-moslavačka i PU zagrebačka čiji će djelatnici prikazati rad robota za detektiranje i uklanjanje eksplozivnih naprava. Uz predstavljanje specijalističke opreme i oružja te video prezentacije Interventne jedinice, svoju opremu predstavit će i Odjel protueksplozijske zaštite. Djelatnici Hrvatskog centra za razminiravanje prikazat će izgled minskog polja s najopasnijim minama koje su zaostale iz vremena Domovinskog rata i upozoriti na još uvijek postojeću opasnost od mina.

U prodajnom dijelu sudjelovat će kolekcionari militarija s prodajnim štandovima na kojima će se moći razgledati i kupiti predmeti i literatura vojne tematike.
Četvrti sisački sajam militarija održava se u subotu, 14. lipnja na prostoru budućeg muzejskog postava Domovinskog rata „Barutana“, ulica Marijana Cvetkovića 2a.

najčitanije