Petero sisačkih učitelja među najboljima u Hrvatskoj

imp

251020211635197087.jpeg

Današnji Svjetski dan učitelja i ove godine u Hrvatskoj je poseban jer je Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo najbolje i najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike u Hrvatskoj.
Među 511 nagrađenih nalazi se i petero sisačkih – Sanja Basta, Jasminka Gerin, Bojan Iličić, Vesna Majdandžić i Ankica Vujnović Tonković.

„Sanja Basta, Osnovna škola 22. lipnja, Sisak – Nagrađuje se za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojnoobrazovnih radnika: održana predavanja, radionice i edukacije, objavljeni stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji te rad na unaprjeđenju rada škole.

Jasminka Gerin, Osnovna škola „Braća Bobetko”, Sisak – Nagrađuje se za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojnoobrazovnih radnika: mentorstvo učenicima na natjecanjima, održana predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, objavljeni stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji te rad na unaprjeđenju rada škole.

Bojan Iličić, Osnovna škola „Braća Ribar“, Sisak – Nagrađuje se za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojnoobrazovnih radnika: predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima i udrugama, stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji, projekti te unaprjeđenje rada škole

Vesna Majdandžić, Osnovna škola “Braća Bobetko”, Sisak – Nagrađuje se za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojnoobrazovnih radnika: mentorstvo učenicima na natjecanjima, održana predavanja, radionice i edukacije, objavljeni stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji te rad na unaprjeđenju rada škole.

Ankica Vujnović Tonković, Glazbena škola Fran Lhotke, Sisak – Nagrađuje se za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojnoobrazovnih radnika: mentorstvo učenicima na natjecanjima, održana predavanja, radionice i edukacije, rad na projektima te unaprjeđenje rada škole.“, stoji u pojašnjenju Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada kako bi se, među ostalim, mobilizirala potpora za nastavnike, podigla svijest o društvenoj važnosti obrazovanja, učitelje učinilo ‘vidljivim’ u društvu i dati im zasluženu društvenu važnost.

Obilježava se u više od stotinu zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. u spomen na isti datum 1966. kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Popis najboljih učitelja u Hrvatskoj možete pronaći ovdje.

Čestitamo!

najčitanije