Otvorena pasarela

sisakportal-hr

271020211635294652.jpeg

Željeznički kolodvor Sisak Caprag napokon je dobio pasarelu – pješački nadhodnik kojeg stanovnici tog dijela grada čekaju dugi niz godina.
Objekt je otvorio predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Darko Peričić, napominjući kako Sisak u željezničkoj mreži zauzima značajno mjesto te najavivši nastavak ulaganja u željezničku infrastrukturu na području Siska, u čemu je pasarela samo početak velikog projekta: “Naš projekt će biti završen sljedeće godine, kada se na novoj pruzi i obnovljenim kolodvorima pojave i novi vlakovi. Naš Putnički prijevoz je potpisao ugovor za 44 nova vlaka, a neki od njih će prometovati i prema Sisku, po novim prugama. Već krajem ove godine doći ćemo vrlo blizu najavljenom vremenu putovanja od 35 minuta između Siska i Zagreba, budući da ćemo završiti kritični dio pruge između Grede i Siska.”, najavljuje Peričić.
Na svečanom otvorenju pasarele bila je i županica Marina Lovrić Merzel: “Građani ove županije 20 godina pune Državni proračun, a do unazad dvije godine nisu dobili niti jedan kapitalni projekt. Ovo je samo jedan dio onoga što znači kapitalno, veliko i sigurno, a to je prometna povezanost, koja je temelj razvoja gospodarstva”, zaključuje županica.

Pasarela - 01

A gradonačelnica Kristina Ikić Baniček naglasila je važnost pasarele za sigurnost građana, koji se godinama bore s problemom prelaska preko pruge: “Nakon dugih 10 godina Siščani su napokon dobili nathodnik koji, osim sigurnosti, donosi i novu vizuru grada, prekrasan arhitektonski projekt. Sve to ne bi bilo moguće bez razumijevanja resornog ministarstva i HŽ Infrastrukture koji su ga financirali zajedno s Gradom Siskom”, rekla je gradonačelnica, zahvaljujući i Siščanima na strpljenju.
Pješački nathodnik na Kolodvoru Sisak Caprag osigurat će kvalitetniju i sigurniju komunikaciju stanovnika te funkcionalno i moderno povezivanje dvaju dijelova grada, odnosno željezničkog kolodvora i industrijske zone sa stambeno-trgovačkom zonom grada.
Pasarela je opremljena dizalima i taktilnim trakama za slabovidne osobe što ju čini sigurnim mjestom i za osobe s invaliditetom.