Osmogodišnji heroj Gabrijel spasio prijatelja od utapljanja na bazenima u Capragu

imp

Bazeni Caprag Gabriel Bratim Navesti Autora Obavezno

Kako piše Jutarnji list, kupači na otvorenim bazenima Caprag jučer su oko 18 sati doživjeli pravi šok, a velika je tragedija spriječena zahvaljujući jednom malom heroju od svega osam godina.

 

Dok su se svi ostali bezbrižno kupali i uživali u hlađenju, šestogodišnji dječak Leon je u olimpijskom bazenu plutao i, kako opisuje čitatelj, bio je na trbuhu, glava mu je bila pod vodom i nije se uopće micao. Nažalost, nitko od odraslih osoba na bazenu nije primijetio što se događa niti priskočio u pomoć.

 

Na svu sreću tu se našao Gabriel Bratim koji je odmah pohitao u bazen riskirajući vlastiti život ne bi li prijatelja s kojim zajedno trenira nogomet izvukao iz vode. Kako nam je ispričao, svi su se zajedno igrali u bazenu, a tek kada su prijatelji izašli, a Leona nije bilo, primijetio je da se nešto opasno događa.

 

“Jako sam se bojao, prvo se u vodi vrtio kao palačinka, a onda se smirio i krenuo plutati. Valjda se nagutao vode, a ja sam ga dozivao, no nije mi odgovarao“, ispričao je Gabriel za Jutarnji.

 

Kako donosi ova dnevna novina, dječak je prijatelja nosio iz bazena, a zbog težine mu je uporno padao natrag u vodu, no na kraju je uz velike napore uspio.

 

“Bilo mi je jako teško, klizao mi je, na kraju sam ga uspio dovući do ruba bazena, a ostalo onda znate“, rekao je Gabriel.

 

 

 

Fotografija – Turistička Zajednica Grada Siska/Privatna Arhiva/jutarnji.hr

najčitanije