Odmaralište Zaostrog spremno za ljetovanje

mradenovic

Proteklog vikenda u organizaciji Ronilačkog kluba Sisak održana je tzv. Plava čistka. Ekipi sisačkih ronioca pridružili su se kolege iz Splita, Kaštela, Drvenika, Gradca, Mostara, Banja Luke, Kutine i Siska te su zajedničkim snagama čistili podmorje Gradca, Drvenika i Zaostroga.

zaostrog 1     zaostrog 2

U Zaostrogu je sada sve spremno za početak sezone. Podsjetimo, Odmaralište Zaostrog je početkom lipnja prošle godine vraćeno Siščanima. Odmaralištem upravlja ŠRC, odnosno tvrtka ŠRC Ugostiteljstvo.

„Prva ekipa vrtićanaca iz Sunje i Lekenika, u pratnji voditeljica i animatora stiže već ove nedjelje, 9.lipnja u hostel. Pozivam ovim putem i umirovljenike grada Siska koji žele doći u Odmaralište, mogu se javiti na broj mobitela 098 982 1319, mjesta u smjeni od 9.lipnja do 17.lipnja još uvijek ima, a vrijeme na obali je lijepo. Od 17.lipnja pa do 19.kolovoza gotovo smo puni“, rekla je Ljubica Ivšić voditeljica ŠRC Ugostiteljstva te dodala kako će se od 22.srpnja do 25. srpnja održati „Sajam obrtništva“.

„Dolaze obrtnici, OPG-ovci, vrtlari, povrtlari iz Siska i Sisačko – moslavačke županije. Odaziv obrtnika je velik, tako da ćemo na jadranskoj obali prezentirati proizvode, hranu i običaje našeg kraja. Nije sve stalo na Sisku, javili su nam se, osim sisačkih i obrtnici iz Đakova, Marije Bistrice i Zagreba. Skupit će se kasnije ovoga ljeta u Zaostrogu i folkloraši. Učenicima svih sisačkih 4.razreda osnovnih škola koji u besplatnom ljetovanju uživaju pod pokroviteljstvom i odlukom gradonačenice Kristine Ikić Baniček pripremamo izlete akvatorijem, kazališne predstave, programa lokalnih KUD-ova kako bi vidjeli običaje kraja u kojem ljetuju…“, dodaje Ivšić.

najčitanije