Od prosinca brzim vlakom do Zagreba

imp

Vlak Kolodvor Sisak 652x366

Svakoga radnog dana nekoliko tisuća Siščana vlakom putuje u Zagreb, bilo na posao ili fakultet.

 

Većinom to rade u ranim jutarnjim satima, a vožnja relacije od 50-ak kilometara traje oko sat vremena.

 

Sve bi se to trebalo promijeniti jer će od prosinca ove godine za Zagreb voziti brzi vlak koji će imati samo jedno stajanje.

 

Vlak iz smjera Siska dolazit će u Zagreb oko 7.30 sati, a iz Zagreba prema Sisku će polaziti oko 16.30 sati, najavio je župan Ivan Celjak.

 

Kako su nam rekli u HŽ putničkom prijevozu od 10. prosinca 2023. dodatno će biti uvedena dva brza vlaka koji će radnim danima voziti u vršnim razdobljima na relaciji Sisak Caprag – Sisak – Zagreb GK i obrnuto.

 

“Vlak 760 polazit će iz Sisak Capraga u 6.40, Siska u 6.47 s dolaskom u Zagreb GK u 7.27 sati (vlak će se zaustavljati i u Velikoj Gorici), a vlak 761 polazit će iz Zagreb GK u 16.26 s dolaskom u Sisak u 17.13, odnosno Sisak Caprag 17.20 sati (vlak će se zaustavljati u Velikoj Gorici i Lekeniku). Konačni vozni red uz eventualna minimalna odstupanja bit će utvrđen krajem kolovoza.”, kažu iz HŽ putničkog prijevoza.

 

Dodajmo kako su prema važećem voznom redu gradovi Sisak i Zagreb povezani su s 32 vlaka, odnosno po 16 vlakova u svakom smjeru radnim danom.

najčitanije