Nova otpuštanja u INA-i

dn-b

261020211635288292.jpeg

Nakon inicijalnog plana izvršnih direktora da uslijed organizacijskih promjena otpuste 250 radnika INA-e, u završnom prijedlogu pripremljenom za Upravu društva, ova brojka popela se na čak 338 radnika.

Ovakvu provedbu plana komentirala je Maja Rilović, predsjednica sindikata naftne djelatnosti INAŠ, najvećeg sindikata u INA-i: ”Nije jasno kako je moguće danas razgovarati o otpuštanjima u INA-i kada je u zajedničkoj izjavi  Republike Hrvatske i MOL-a jasno navedeno da Republika Hrvatska traži privremenu mjeru kojom  se zaustavljaju otpuštanja, trgovanje dionicama i zatvaranje rafinerija, a sve do okončanja arbitraže i  dogovora o načinu upravljanja kompanijom. Takvi potezi su protivni poslovnim interesima društva, jer su viškom proglašeni naši stručni, usko specijalizirani i visokokvalificirani kadrovi te želim vjerovati da  će Vlada RH ustrajati na svojoj poziciji i odmah spriječiti ovu avanturu”.

Ovakve organizacijske promjene dodatno slabe INA grupu na području Republike Hrvatske, a poslovanje koncentriraju na područje Zagreba. Uprava planira otpustiti ukupno 338 visokoobrazovanih i stručnih radnika.

najčitanije