Grad Sisak i INA za savjetovalište Dječjeg doma Vrbina

ibb

251020211635201120.jpeg

Grad Sisak je krajem prošle godine, prije potresa, dao na korištenje gradski stan u kojem će se pružati usluga savjetovanja i pomaganja pojedincima i obitelji, u sklopu projektnog prijedloga Dječjeg doma Vrbina pod nazivom ”Kod kuće je najljepše!” Partneri Grada Siska u ovom projektu su Gradsko društvo Crvenog križa Sisak i Dječji dom Vrbina, a savjetovalište će biti opremljeno uredskim namještajem zahvaljujući donaciji INA-e. Stan se nalazi u Ulici kneza Domagoja 11, veličine 54 m2, a adaptiran je sredstvima iz gradskog proračuna. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zahvalila je INA-i na donaciji te podsjetila na redovno sudjelovanje Grada Siska u ovakvim projektima:
”Veseli me kada Grad Sisak na ovakav način može pomoći djeci i mladima, ali i svim obiteljima i roditeljima djece u riziku. Zahvaljujem INA-i koja je donirala sredstva za uredski namještaj”, rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.
INA kontinuirano sudjeluje u humanitarnim inicijativama, do sada je već sudjelovala u opremanju brojnih dječjih igrališta, ali i drugim projektima na području grada Siska:
”Uvijek nam je drago kada možemo podržati značajne projekte u Sisku i okolici iz područja kulture, zdravstva ili obrazovanja. INA tijekom godine podržava više od deset projekata na području grada Siska i aktivno doprinosi poboljšanju uvjeta života lokalne zajednice. Nastavit ćemo se i u budućnosti uključivati u projekte od značaja kad god za to budemo u prilici”, izjavio je Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak.
Temeljem novih smjernica izvaninstitucionalnog pružanja socijalnih usluga cilj ovog projekta je uređenje prostora u kojem će se pružati usluga savjetovanja i pomaganja pojedincu i obitelji kroz individualni i grupni rad s osobama u potrebi, a kad zaživi projekt ”Kod kuće je najljepše!” uslugu savjetovanja i pomaganja pružali bi mobilni timovi Dječjeg doma Vrbina Sisak.

najčitanije