Na sisačkom području blagi pad nezaposlenosti

imp

Zavod Za Zapošljavanje

Na području Siska i Banovine krajem studenog registrirane su 3.804 nezaposlene osobe, što je za 38 osoba manje nego u listopadu. U odnosu na prošlogodišnji studeni broj nezaposlenih je manji za 321 osobu ili 7,8%.

Pad nezaposlenosti u zadnjih mjesec dana zabilježen je na području Siska, Gvozda, Dvora, Hrvatske Kostajnice, Sunje i Topuskog, a povećanje na području Gline i Petrinje.

 

Nezaposleni Studeni 2023

 

Najviše je nezaposlenih među ljudima s trogodišnjim i četverogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem, kojih je oko 2,1 tisuće, odnosno nešto više od 50 posto od ukupnog broja nezaposlenih, no u evidenciji su i 263 osobe s višim i visokim obrazovanjem. Prema dobi, posao najteže pronalaze osobe u dobi od 50 do 60 i više godina, kojih je na Zavodu oko 1600.

Područnom uredu Sisak, tijekom studenog prijavljeno je 348 potreba za radnicima (slobodna radna mjesta) i to za stručnjake i znanstvenike 38, za inženjere, tehničare i srodna zanimanja 77, za uredske i šalterske službenike 37, za uslužna i trgovačka zanimanja 45, za zanimanja u obrtu i pojedinačnoj proizvodnji 48, za rukovatelje strojevima i vozilima 17 i za jednostavna zanimanja 86.

najčitanije