Lakše, brže i jeftinije plaćanje računa

st

261020211635271399.jpeg

Naknade FINA-i ili pošti pri plaćanju svih računa trgovačkih društava, komunalnih poduzeća ili ustanova u vlasništvu Grada Siska postaju stvar prošlosti.
Omogućuje to Gradska blagajna, projekt koji za cilj ima pružiti kvalitetnu i efikasnu uslugu, no i planiranu uštedu za građane od oko milijun kuna, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja je ujedno bila jedna od prvih koji su svoje račune platili u Gradskoj blagajni.
‘Gradska blagajna će omogućiti građanima lakše, brže i jeftinije plaćanje računa. Očekujemo uštede, ne samo za građane već i za trgovačka društva i gradsku upravu. Očekujemo i kvaltetniju bazu korisnika i bolji kontakt s korisnicima’, rekla je Ikić Baniček.
Zasad na Gradskoj blagajni možemo plaćati komunalnu naknadu, komunalni doprinos, naknade za nezakonito izgrađenu građevinu, sve zakupi za javne površine i poslovne prostore, račune za vrtiće i osnovne škole, dodatne aktivnosti za djecu u Domu kulture i račune trgovačkih društava – odvoz smeća, vodu, naknadu za uređenje groba i kazne za nepropisno parkiranje. Probni rok od 3 mjeseca pokazat će kako građani dišu – ukoliko bude interesa, na Gradskoj blagajni moći će se plaćati i ostali računi. Infrastruktura postoji, kao i volja, kaže je gradonačelnica.
Blagajna se nalazi svima nadohvat ruke – na Gradskoj tržnici Sisak, u prostoru gdje je nekad bila OTP banka. Ukoliko za to bude potrebe, razmotrit će se i mogućnost otvaranja još jedne blagajne u Capragu.
Radno vrijeme sa strankama je ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 7h do 13.30h, srijedom od 12h do 18.30h te subotom od 7h do 11.30h.

najčitanije