Gradska blagajna otvorena i u Capragu

st

Grad Sisak nastavlja s projektom gradske blagajne otvaranjem još jednog prostora. Tako je od danas i stanovnicima Capraga omogućeno plaćanje svih gradskih računa bez naknade. U prva dva sata rada kroz blagajnu je prošlo oko 10 tisuća kuna što znači da je njeno otvaranje u ovom dijelu grada bio pun pogodak. Prvog dana rada gradsku je blagajnu obišla i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kazavši kako gradska blagajna na tržnici Kontroba u prvih šest mjeseci rada ima odlične rezultate.

-Na tržnici Kontroba je putem 111 tisuća uplatnica uplaćeno 9,6 milijuna kuna čime su građani direktno uštedjeli oko 440 tisuća kuna. Budući je bio interes stanovnika Capraga da i ovdje bude gradska blagajna, mi smo im izašli u susret i od danas sve gradske račune te račune ustanova i trgovačkih društava mogu platiti bez naknade – rekla je gradonačelnica.

DSC_5303

Račune je došla platiti i umirovljenica Fatima Prijić koja zbog lošijeg zdravstvenog stanja nije mogla ići do tržnice Kontroba plaćati račune te joj ovaj potez gradske uprave jako puno znači.

-Do sada sam račune plaćala u pošti, ali za nas umirovljenike je puno 5,00 kuna koje vam uzimaju za svaki račun. Zato mi otvaranje gradske blagajne ovdje u Capragu jako puno znači, ali bilo bi super da ovdje možemo platiti i sve ostale račune – kaže gospođa Prijić.

Upravo je to pitanje, kada će na gradskoj blagajni moći plaćati i ostale račune, jedno od pitanja koje građani često postavljaju.

-U pregovorima smo s OTP bankom i očekujem da ćemo uskoro omogućiti građanima da, uz najnižu moguću naknadu, dakle nižu u odnosu na sve ostale institucije koje obavljaju platni promet, mogu i sve ostale račune plaćati na gradskoj blagajni – kazala je gradonačelnica.

DSC_5291

Sisak je tako jedan od rijetkih gradova, uz Slavonski Brod i Viroviticu, koji je za svoje sugrađane otvorio gradsku blagajnu.

-Vođeni dobrom praksom tih gradova, otišli smo tamo i samo smo ono što je dobro preslikali i na naš grad – zaključila je gradonačelnica.

Građani račune na gradskoj blagajni na tržnici u Capragu mogu plaćati ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 14, srijedom od 8 do 18 te subotom od 8 do 13 sati.

DSC_5332

Podsjećamo vas koje sve račune možete plaćati na gradskoj blagajni:

GRAD SISAK

-komunalna naknada, komunalni doprinos, naknada za uređenje voda

-najam gradskih stanova, otkup gradskih stanova, zakup poslovnog prostora, zakup javne površine pokretne radnje, uslužne naprave, naprave za zabavu, štandovi, zabavni park, ugostiteljske terase, zakup nekretnina za postavljanje predmeta za isticanje reklamnih panoa i oglašavanje

USTANOVE I ŠKOLE

-računi za vrtić i aktivnosti u vrtićima (folklor, pjevanje i engleski)

-računi za prehranu i produženi boravak u osnovnim školama

-članarine za dramske, baletne i plesne radionice Doma kulture KKV

TRGOVAČKA DRUŠTVA

– računi za odvoz smeća,

– računi za potrošenu vodu,

– računi za godišnju grobnu naknadu

– dnevne parkirne karte (kazne za parkiranje)

(Sponzorirani članak)

najčitanije