Kupske noći 2016.

imp

Početak rujna u Sisku donosi Kupske noći – trodnevnu turističko-sportsku manifestaciju koja će od 02. do 04. rujna održati na Šetnici Slave Striegla i Kulturna, sportska i zabavna događanja omogućit će Vam da doživite jedinstven doživljaj života na rijeci.

Tijekom tri dana događanja posjetitelji i sudionici mogu se okušati u vožnji Kupske alke, jedinstvenog sportkog natjecanja u kojima natjecatelji, u ekipama od dva člana, čamcem na koji pokreću vanbrodskim motorom gađaju alku postavljenu iznad vode. Drugog dana manifestacije, održat će se „Šikljada – veslački dvoboj kupskih čamaca“. Četveročlane posade borit će se jedna protiv druge na stazi duljine 100 metara. Lađari su osigurali šiklje i vesla za natjecanje, stoga je samo volja potrebna da nastupite i pokušate osvojiti bogate nagrade. Prije same završnice natjecanja, za posjetitelje pripremamo Aero show u sklopu kojeg je letači izvesti zahtjevne manevre letenja koritom rijeke Kupe.

kupske noći

Kako su ovogodišnje Kupske noći u znaku obrtništva, tradicije duge 180 godine, diljem Šetnice će biti postavljeni štandovi na kojima će posjetitelji moći sudjelovati u izradi suvenira te pogledati radionice na otvorenom.

Sve će završiti koncertima, vatrometom i puštanjem papirnatih lanterni.

„Dođite i doživite spoj tradicije, kulture i sporta na obalama rijeke koja živi u nama. Čuvajmo Kupu, čuvajmo šiklju – čuvajmo našu tradiciju.“ – poručili su iz sisačke Turističke zajednice.

najčitanije